Woosh – et nytt magasin kun på nettbrett

Onsdag var jeg på prelansering av Woosh. Dette er et nytt magasin som fokuserer på teknologi og livsstil, og som ikke vil bli utgitt på papir. Gjengen bak satser på at nettbrettmarkedet nå er modent nok til å være bærekraftig for et digitalt magasin som i første omgang kun blir tilgjengelig på iPad og Android-baserte nettbrett.

Magasinet lanseres i morgen, lørdag 1. desember. Første nummer blir gratis, og deretter skal det komme 10 ganger i året til en pris på 21 kroner pr. utgave. Innholdet fokuserer på teknologi, men tilnærmingen er å vinkle på gleden ved å bruke teknologien.

Hvorvidt markedet er modent nok nå, er vanskelig å si. Da jeg undersøkte dette markedet og gjorde noen analyser for Kampanje for ca 2-3 år siden var det definitivt ikke modent nok. Det var da også erfaringen alle de store mediehusene gjorde seg i sine forsøk med spesialutgaver tilpasset iPad.

På den annen side har det skjedd mye siden den gang. For det første har vi passert en million solgte nettbrett i Norge, og for det andre har nettbrett blitt et marked med ordentlig konkurranse. Apple er fortsatt i tet, men Android har kommet sterkt, og det er grunn til å tro at det med Windows 8 endelig skal løsne litt også for Microsoft.

Selv tror jeg fortsatt at det blir vanskelig å få betalt for innhold i slike magasiner. Woosh har vært fornuftige nok til å legge seg på en lav pris med 21 kroner, men jeg tror og mener fortsatt at det beste ville være å ta betalt. Som jeg har sagt og skrevet så mange ganger før, mener jeg at slike satsinger bør starte med den laveste prisen som er mulig (7 kr), og så heller fokusere på store og gode annonser de nærmeste 1-3 årene. Jeg er derfor mest spent på hva Woosh klarer å få til på annonsesiden.

Til første nummer ser det ganske bra ut. De har fått med seg en rekke av de mest aktuelle annonsørene, og de har gitt alle annonsørene helsides annonseplasser. Dette er noe jeg liker godt. For akkurat som i papirmagasiner, er helsides annonser på nettbrett store og gode for annonsørene, samtidig som de ikke irriterer leserne. Hvis annonsen er uinteressant kan leseren bla forbi på godt under et sekund, samtidig som størrelsen gir annonsørene alle muligheter til å presentere et budskap som kan fange lesernes oppmerksomhet på en god måte. Hvis de ikke lykkes med det, er det deres egen skyld.

Gjengen bak Woosh har lang erfaring fra mediebransjen, men det gjenstår å se om de har de nødvendige musklene for å nå ut og få oppmerksomheten de trenger for å lykkes. Selv har jeg fått en sniktitt, og jeg likte det jeg så. Jeg har derfor ingen betenkeligheter med å anbefale alle å laste ned det første gratisnummeret når det kommer i morgen.

Her kan du lese mer om Woosh.

  • Cathrine

    Fikk lyst til å lese det! :-)