Verdens beste reklame

Stakkers Mr. W. Han er deprimert og føler at ingen forstår “han”.

 

Denne reklamen er knallbra av flere grunner.

Den spiller kontrasten på Mr. W’s frustrasjon over at ingen liker han, samtidig som vi får se alt faenskapet han finner på. Til slutt møter han på en mann som gir han en mulighet, på tross av hvem han er og hva han gjør.

Reklamen forteller en historie, og den forteller den godt. Man stusser når man ser den, men alle brikkene faller på plass på slutten og da får man et akutt behov for å se den en gang til.

I tillegg til at reklamen i seg selv er god underholdning, scorer den også stort der norsk reklame er katastrofalt dårlig: Den fremhever annonsøren. Alt for mange morsomme norske reklamer er selvstendige morsomheter som kunne fungert for hvilken som helst, eller ihvertfall mange forskjellige, annonsører. Denne passer som hånd i hansken for kunden som betalte for den.

Jeg skulle selvsagt ønske at alle reklamer holdt dette nivået. Isåfall ville det ikke vært så irriterende å se de, og behovet for PVR og ad-blockere ville vært nærmest fraværende. Dessverre er det ikke slik, og det er vel egentlig ikke så rart. Reklamebyråene må levere på løpende bånd som alle andre, og selv med titler som Creative Director og lignende, så kan de ikke alle være kreative hele tiden.

Vi må derfor fortsatt innfinne oss med alle radioreklamene som spiller på at de lager radioreklame. Jeg håper bare at det har vært like vondt å lage de, som det er å høre på de.

 • http://ronny-andre.no Ronny-André Bendiksen

  Må bare si at det var en spennende reklame, for jeg satt og lurte på hva som egentlig kom til å skje.

  Men du verden for et vendepunkt! Skjønte det ikke før helt på slutten, og jeg er helt enig med deg; JA til flere sånne reklamer!

  Ellers må jeg si at dette er en annen meget bra reklame, som selvsagt spiller på humor. Den er for øvrig skrevet av en norsk manusforfatter: http://www.youtube.com/watch?v=yR0lWICH3rY

 • http://takras.net André

  Denne er ikke akkurat ny, men jeg smilte varmt da jeg så hvilken film det var, og det var et godt gjensyn.

  Jeg har sluttet å se på TV, så jeg går nok glipp av en del morsomheter. Men altfor ofte har jeg ønsket å fortelle om en morsom reklame, men jeg kommer bare ikke på hvem det annonseres for. Var det Statoil eller Nille?

  Så har vi andre gullkorn innimellom, blant annet denne fra Harald Schwarz. http://www.youtube.com/watch?v=e9lJCUeQ7mw

  Youtube er en fin portal for å se reklame – når man ikke har TV.

 • benedicte

  jeg skjønte den egentlig ikke helt…er han sånn eller bare spiller han en person som ikke er lett å like??

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Mr. W = Mr. Wind