Spor kappløpet

Mange begynner å bli redde for å etterlate seg spor på internett som søkemotorene avslører. Jeg derimot, gjør som bikkjene og markerer flest mulig steder. Det har seg nemmelig slik at jeg har en navnebror med meninger jeg ikke vil stå inne for eller assosieres med.

Det kan sikkert høres ut som en patetisk unnskyldning for at jeg har gjort eller sagt noe dumt en eller flere ganger, og at det har funnet sin vei ut på internett. Det er ikke tilfelle. Faktisk får det meg til å tenke på en episode med en sjef jeg en gang hadde.

Vi arrangerte et seminar og når den faglige biten nærmet seg slutten begynte folk å bli klar for en real fest. Min sjef hadde det avsluttende ordet og kom med en uttalelse om at han hadde en tvillingbror, så folk kunne kanskje komme til å forveksle ham med broren sin. De fleste lo litt av den kommentaren fordi de regnet med at han bare spøkte og ville vri seg unna de forventede pinlige episodene senere på kvelden. Jeg og de andre ansatte derimot, viste at han faktisk hadde en navnebror og at han hadde hatt en pinlig opplevelse nettopp på grunn av denne sammenblandingen.

Hans bror hadde stått i matvarebutikken og skulle akkurat til å plukke ut noen varer fra toppen av hyllen, da det plutselig kom en svær kraftig mann bak ham og tok et realt ballegrep. Man kan vel si at han ble overrasket. Det var en gammel rølpete venn fra tiden i forsvaret som skulle skremme/erte ham litt. Desverre hadde han plukket ut feil bror/offer.

Ut fra dette eksempelet kan vi vel konkludere med at en forveksling av to personer kan skape en uheldig situasjon. Slik er det også på nettet, selv om den fysiske nærheten ikke er den samme.

Min navnebror er sikkert en hyggelig person, men han har et litt annet forhold til blant annet Darwin og evolusjonsteorien enn jeg har. Ganske ufarlig egentlig, men jeg liker ikke tanken på at andre gjør et søk på mitt navn og finner hans posteringer om livets filosofier og religionsspørsmål. Derfor legger jeg igjen så mange spor som mulig.

Hvis noen søker på mitt navn vil jeg helst at de finner stoff som viser at jeg er en IT-teknologisk fagnerd med stor interesse for entreprenørskap. Alternativt kan de oppdage at jeg kan svømme og at jeg en gang ble norgesmester i et brettspill. Er det andre emner som dukker opp, så er det ikke sikkert at det er meg. Forhåpentligvis er det da hyggelige ting som vises frem, men jeg tar ingen sjanse og legger derfor igjen så mange spor som mulig i håp om å trenge min navnebror langt ned på søkemotorenes liste.

 • Anonymous

  “Spor kappløpet”. Ringte det med skjult nummer? Meh-meh-meh

 • Anders Brenna

  :-)

  Hvis du har lest bloggen min en stund, så vet du hva jeg mener om sammensatte ord i det norske språk.

 • Anonymous

  J d. Skrv sm d vl :)

  (Jeg liker ikke konsonanter)

 • Terje Pedersen

  Jeg har også har en navnebror. Men heldigvis har ikke det plaget meg mer enn en og annen e-post har havnet til meg istedenfor han siden min navnebror tydeligvis er litt vrien å finne riktig e-post adresse til. Det som gjør det litt interresant er jo at begge har en fortid med Amiga, så jeg er ikke den Terje Pedersen som stod bak porting av ymse X11 programvare for Amiga.

 • Pingback: Anders Brenna » Blog Archive » Vi sletter ikke artikler()