Siste Nytt for iPhone

Jeg har laget en ny iPhone-applikasjon som nå er tilgjengelig i App Store. Den heter Siste Nytt, og det er en applikasjon som viser de til enhver tid siste 100 nyhetene fra 50+ norske nettaviser.

Siste Nytt bruker Gravemaskinen som søkemotor, og kan derfor også brukes til å vise de siste 100 nyhetene om f.eks. datalagringsdirektivet, ipad, oljeutvinning, svømming, grand prix, Jens Stoltenberg eller hva det måtte være.

Slik ser den ut:

Hver gang programmet startes vises de siste 100 nyhetene fra 50+ (57 i skrivende stund) norske nettaviser.

Når man klikker på en nyhet vises den på vanlig måte:

Hvis man ønsker å finne de siste nyhetene om et spesifikt tema, kan man bruke søkefeltet:

Ettersom Siste Nytt bruker den samme plattformen og søkemotoren som Sitatsjekk, kan man bruke de samme avanserte søkeparameterne.

Et søk på title:sex vil f.eks vise de siste artiklene som har ordet sex i tittelen:

Det er også mulig å søke etter artikler skrevet av en spesifikk journalist/skribent ved å bruke parameteret “journalist”. Et søk på journalist:”anders brenna” vil f.eks. vise de siste artiklene jeg har skrevet:

Hvis du ønsker å finne de siste artiklene om en spesifikk person kan du enten søke på personens navn for å få alle artikler der vedkommende er nevnt, eller du kan søke på artikler der personen er sitert. Et søk på f.eks: sources:”jens stoltenberg” viser bare artiklene der statsministeren har uttalt seg om noe:

Flere søkeparametere er tilgjengelige, og vi utvider med stadig flere.

Siste Nytt er i versjon 1.0 nå, og jeg kommer til å oppdatere den fortløpende. Innholdet oppdateres automatisk, og antall nettaviser (og andre kilder) blir fortløpende lagt til uten at selve programmet må oppgraderes.

På tross av at Siste Nytt bare har vært tilgjengelig i noen få timer, har jeg fått noen tilbakemeldinger som jeg har begynt å jobbe med:

 • Ønske om å filtrere på nettaviser
 • Fikse bug i ustabil Twitter-knapp
 • Søkehistorikk eller lagrede tema
 • Filtrere like NTB-meldinger
 • Landscape modus
 • Raskere oppstart

Kom gjerne med flere innspill i debatten nedenfor. Jeg har også noen andre ideer på tegnebrettet som vil bli implementert i kommende utgaver.

Siste Nytt koster forøvrig 6 kr, og kan kjøpes i App Store nå.

Parallelt med Siste Nytt oppgraderes også Sitatsjekk. 2.0-versjonen er skrevet om fra bunnen av med bruk av nye API fra Gravemaskinen, og den blir snart sendt inn til App Store. 2.0 blir selvsagt en gratis oppgradering for alle de som har kjøpt, eller som kjøper Sitatsjekk for iPhone.

 • http://vincenthasselgard.no Vincent H.

  Denne kommer til å ta over for NewsDesk app'n for min del.

  Ønske for fremtidige versjoner: Personlig tilpasning i forhold til hvilke medier man ønsker eventuelt sortert geografisk (Oslo, Østlandet f.eks). Enklere å bruke avansert søk, nedtrekksmeny e.l. hvor man kan velge om man vil søke i tittel, kilde, journalist osv.

  Ønsker meg også noen av de store utenlandske, NY Times, The Guardian, BBC, men Gravemaskinen dekker vel ikke disse?

  Fortsett med den gode jobben :)

 • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

  Vi har gjort tester for å sjekke at Gravemaskinen og Sitatsjekk virker på flere språk, deriblant engelsk og tysk. Det gjør den, men dette står på vent på ubestemt tid. :-(

  Flere av ønskene dine står allerede på tegnebrettet, og noe av det har jeg implementert i den kommende oppgraderingen av Sitatsjekk. Det tar imidlertid mye tid å finne frem til en måte som får det til å føles naturlig å søke frem disse tingene.

  Sånn sett er Siste Nytt også en test for Sitatsjekk, og jeg kommer til å gjenbruke litt på tvers etter at jeg har forsøkt litt forskjellige metoder i de to applikasjonene.

 • Pingback: Sitatsjekk » Pressemelding om Siste Nytt()