Saken om saken

Det har vært en hektisk dag som startet tidlig, og som ble avsluttet sent.

Etter at jeg skrev kommentaren om at Internett trenger din hjelp på fredag, kom reaksjonene raskt i blogger og på Twitter. Det tok litt lengre tid før andre nettaviser hang seg på, men det gikk fort når de gjorde det. Når vi snakker om litt tid, så er da også bare snakk om dager.

Mange har fulgt opp, og nå melder behovet for en oversiktsside seg for fullt. Jeg forsøkte med en ny komentar der jeg tar for meg litt av utviklingen, og litt om hva som blir neste hinder, men nye kommer til hele tiden. 

Jeg vil derfor oppfordre noen til å lage en liste, gjerne på en wiki, der vi kan få full oversikt. I mellomtiden kan jeg anbefale listen til Peter Haza der han samler alle skjermdumper fra nettstedene som gir IE6-brukere beskjed om at de bør oppgradere eller bytte.

Vi trenger en tilsvarende liste over alle som har skrevet en oppfordring til sine lesere, og en liste over nettaviser som har omtalt aksjonen. Sistnevnte er det foreløpig ikke så mange av, men BT.no intervjuet meg om saken, og den dukket også opp på Aftenposten.no. digi.no har også en gjennomgang av kampanjen der de har intervjuet Erlend Schei i Finn.no. Det samme har Harstad Tidene gjort.

En engelskspråklig artikkel om hva nett-Norge gjør har også blitt lagt ut på Digg. Den har fått 43 stemmer i det dette skrives, og jeg vil anbefale alle som bruker Digg om å gå dit og gi sin stemme.

Jeg er veldig glad for utviklingen så langt, og jeg er positivt overasket over at det kom så langt, så fort. Det betyr at vi har fått god fart, men vi må utnytte det.

I Teknisk Ukeblad vil vi skifte fokuset mot IT-sjefer og hva som må til for å få de til å oppgradere bedrifts-PC-ene. Det er nok en fordel om flere tar tak i dette, og så er det fint om ikke all luften ebber ut på resten av de norske nettstedene som ennå ikke har kommet med verken varselscript eller oppfordring. Kanskje vi skal være så slemme å oppfordre til en egen wiki-liste over disse også? 😉

Selv når IE6 har kommet ned på en ubetydelig andel vil det være behov for flere trinn i en lengre prosess for å utnytte internetts potensiale. Jeg har tenkt endel på dette, og har nettopp publisert en ny kommentar der jeg tar for meg behovet for at vi som kunnskapsnasjon må integrere oss tettere med internett.

 • urk

  Ja, nå kan du se hva du har stelt i stand!
  Stakkars IE6..

 • http://forteller.net/ børge

  “..kom reaksjonene raskt i blogger og i mikroblogger.” mener du! 😉

  Jeg har tatt utfordringen og brukte halve natta rett før en tidlig forelesning på å sette opp en wiki på http://ie6.forteller.net/ (mikroblogg-vennlig URL: http://cli.gs/ie6 )

  Som nevnt er dette et litt dårlig tidspunkt på døgnet, og i tillegg må jeg være forsiktig pga. utvikling av senebetennelse. Derfor er listene langt fra komplette, men jeg håper andre kan ta utgangspunkt i det jeg har gjort og fylle ut alt det som mangler. Kom veldig gjerne med alternativer til hvordan informasjonen bør settes opp også.

  #ie6 😉

 • http://forteller.net/ børge

  Make that tre kvarte natta..

  Klikk her for å retweete i Twitter. Takk! :)