Ny pers for Siste Nytt

Siste Nytt for iPad og iPhone gjorde plutselig et hopp på topplisten i App Store, og er i skrivende stund på 12. plass.

Dette er den beste plasseringen jeg har klart så langt, og det er første gang jeg har hatt en app på topp 25. Min første app, Sitatsjekk,  klatret til 29. plass på iPhone-listen da den ble lansert 4. januar.

Dette er ikke akkurat noe jeg blir rik av. Siste Nytt koster 6 kroner, og salget har ligget på mellom 3-8 enheter om dagen den siste måneden.

Da jeg oppdaget den overaskende høye plasseringen, gjettet jeg på at en topp 10-plassering tilsvarte 20-25 solgte enheter. Det var nok ikke så galt gjettet. En titt på salgstallene for i går, viste at 22 personer kjøpte Siste Nytt.

Det kan være flere i dag, så helt nøyaktige tall har jeg ikke nå, men det viser at det fortsatt er et stykke og gå før det blir lukrativt å lage norske apps til det norske apps markedet.

Suksesshistorien Dagens Næringsliv har på forsiden i dag, er et eksempel der en norsk app selges i et internasjonalt marked. Det er gøy at en guttunge kan klare å tjene 10.000 kroner om dagen på sin enkle iPhone-app, men det er unntaket og ikke regelen. Det er da også derfor det er en nyhet.

Norske medier som håper å lykkes med norsk innhold på iPad/iPhone må nok være mer edruelig i sine forhåpninger.

Samtidig vil interessen også øke salget. Jeg antar f.eks. at salgshoppet for Siste Nytt i dag skyldes oppmerksomheten som Nettavisen, Bonytt, VG og MBL’s iPad-prosjekter har fått i går og i dag. Det får folk til å søke etter norske nyhetsapps, og ettersom Siste Nytt er en av de få som er klare for iPad, nyter den godt av denne økte interessen.

For min del er ikke dette økonomisk bærekraftig, og det blir det heller ikke med Siste Nytt alene, men ved å være tidlig ute har jeg gjort meg erfaringer og bygd kompetanse. Det skal nok komme godt med i tiden fremover, og nå som interessen for Siste Nytt har økt, tror jeg at jeg skal prioritere litt videreutvikling av grensesnittet.

Motoren bak, Gravemaskinen, har jo blitt kontinuerlig oppdatert uavhengig av applikasjonen. Så sent som på torsdag la jeg. f.eks. inn støtte for Nordlys og Avisa Nordland etter en forespørsel fra en av brukerne som savnet “sine” aviser. Det kommer alle til gode, samtidig som jeg også bygde inn ny funksjonalitet på serversiden som gjør meg i stand til å analysere journalistikken til Nordlys og Avisa Nordland.

 • Pingback: Tweets that mention Ny pers for Siste Nytt « Anders Brenna -- Topsy.com()

 • http://www.navimationresearch.net/ Jon Olav

  Gratulerer med den gode plasseringa! Eg har lasta ned appen, og ideen din er jo svært god – å aggregere nyheiter frå ulike kjelder.

  Eg har nokre kommentarar til sjølve applikasjonen:
  – har du vurdert å legge inn ei info-side i appen, bl.a. med muligheit for å sende tilbakemeldingar på kva ein synest, feilmeldingar osv.?
  – har du vurdert å gjere den visuelt rikare, dvs hente inn bilete og video frå kjeldene, t.d. som applikasjonen Flipboard for iPad? Det ville nok gjere den meir populær, sidan brukaropplevinga kunne blitt betre..

  • http://blogg.abrenna.com Anders Brenna

   Hei!

   Beklager på det sterkeste at jeg er så sen til å svare. Håper du kan tro meg på at jeg ikke pleier å ignorere nettdebatten på denne måten. Jeg har rett og slett hatt så mange baller i lufta at jeg har gått litt i surr den siste tiden, og hver gang jeg har tenkt på å skrive et svar, har jeg utsatt det fordi jeg vil svare ordentlig og ikke hadde tid til det.

   Jeg har ikke tenkt på en info knapp, men jeg har lyst til å åpne for muligheten til at leserne kan gi enten stjerne, “liker” eller på andre måter evaluere en artikkel. Det kan være kjekt for hver enkelt å få sin egen oversikt, men det kan også være et ekstremt nyttig hjelpemiddel for å lage en alternativ presentasjon av de viktigste nyhetene basert på tilbakemeldinger, i tillegg til den kronologiske presentasjonen som brukes i dag.

   Når det gjelder det visuelle, så innrømmer jeg at det ikke er min sterke side. Jeg ønsker ikke å hente bilder fra nettavisene, men jeg har vurdert å legge inn hver enkelt nettavis’ logo slik at leserne blir mer klar over hvem som leverer innholdet de setter pris på.

   Jeg har også eksperimentert litt med å øke størrelsen på tittel med utgangspunkt i kvalitetsparametere, slik at god journalistikk får mer oppmerksomhet enn klipp og lim notiser. Dette er imidlertid et arbeid som tar litt lengre tid. Se forøvrig blogginnlegg om VG’s skattelisteartikler for eksempel på slike parametere.

   /Anders