Norges beste internettstrategi: PiracyKillsMusic

Jeg tror jeg må ha misforstått fullstendig. Jeg trodde ikke at det var en god internettstrategi å lage kampanjer for å overbevise folket om at bruk av internett er en skjebne verre enn døden.

Men fasiten er jo klar: Gulltaggen har kåret PiracyKillsMusic til årets beste internettstrategi. Jeg tror jeg må si opp jobben og bli student igjen, slik at jeg kan lære litt av det jeg har gått glipp av.

Jeg er imponert over Piracykillsmusic. Den er teknisk sett stilfullt og godt laget, men innholdet og vinkling er så hinsides at jeg sliter med å finne ord. Så toppes det med at Gulltagen kårer de til årets beste Internettstrategi. Jeg tror rett og slett må overlate til andre å kommentere noe så dumt.

Vi må alle gjøre ting vi ikke har lyst til for å tjene til livets opphold, men dette må ha gjort vondt for de  som var involvert i kampanjen: Her er forøvrig navnene deres:

Kristin Bergem Planner McCann
Paal Aasheim Konsulent McCann
Marius Zachariasen Konsulent McCann
Andre Wold Rådgiver IUM
Even Aas-Eng Rådgiver McCann WorldGroup

Juryen hadde vett nok til å ikke offentliggjøre navnene sine.

Noen bør kopiere og arkivere denne kampanjen så den ikke går tapt for fremtiden. Tipper den blir en klassikker på linje med kronikken i DN om at Internett er en flopp!

 • http://int9.net int9

  Hadde de ansatt en konsulent til, så hadde de kanskje klart å formulere spørsmålene riktig. Jeg svarte tre av tre riktige, men piracykillsmusic mener allikevel at to svar er feil?

  Det som er åpenbart for meg er at det ikke er et fnugg av sannhet i denne kampanjen. Det handler om å bruke løgn og propaganda til å endre folks meninger og få deres kunder til å forholde seg til strengere regler enn det lovverket setter.

  Hvis avgjørelsen er tatt på bakgrunn av platebransjens egen statistikk over virkningen av denne kampanjen, så vitner det jo mer (som du sier, Anders) om juryens inkompetanse enn kampanjens virkning. De har lang historie med ledende spørsmål og fabrikkert statistikk.

 • http://www.lastfm.com/user/henrikll Henrik L. Lindstad

  stort minuspoeng til rapporten deres for å bruke kjip excel full av chartjunk og reklamefjonge farger. (http://en.wikipedia.org/wiki/Chartjunk)
  Ellers ser vel heller tallmaterialet magert ut – og det er uten at man egnang begynner å kommentere om man kan vise til målinger med kombinasjoner over tid / sted, før under og etter kampanje som virker veldig troverdig..

 • http://www.lastfm.com/user/henrikll Henrik L. Lindstad

  Og chart junken ser ut til å komme rett fra TNS Gallupp ;-(

 • Julius

  Dette innlegget er skrevet av noen som har stått opp feil side av senga, eller som har flere svin på skogen med tanke på å stjele musikk.

  Tenk over det – at dette innlegget eksisterer, er et tegn på at kampanjen funker.

 • Pingback: My Domain()

 • Pingback: Årets internettstrategi « Undercurrent()

 • Pingback: Det politiske dyr » Brenna om politikere og det ukjente internettet()