Møt Norges netthoder 18. september

Den norske mediebransjen er fylt med «naysayers» og nostalgikere med et dommedagssyn på journalistikkens fremtid. Heldigvis er det en rask voksende gruppe journalister og andre mediefolk med et optimistisk syn på fremtiden, og som klarer å kombinere det med realisme i forhold til utfordringene i den kommende omstillingen.

Nyopprettede NONA (Norway Online News Association) samler mange av disse nettentusiastene, og vi kaller oss gjerne for netthoder. Jeg pleier å si at NONA er en redningsaksjon for den norske journalistikken, men dette er min høyst uoffisielle beskrivelse. :-)

Frem til nå har vi nøyd oss med månedlige møter på ettermiddager, men nå er tiden kommet for vår første heldagskonferanse og vår første generalforsamling. Det foregår på Litteraturhuset fredag 18. september.

Fredag, 18. september, Litteraturhuset (Amalie Skram)

09:00 – 10:00: Kevin Anderson, digital research redaktør (tidl. bloggeredaktør), The Guardian, om nettverksjournalistikk. Eller skal vi kalle det journalistikk med sosiale medier som viktigste verktøy?  I 2008, brukte  Anderson, også en erfaren nyhetsreporter som bla jobbet har jobbet for BBC i London og Washington DC,  sosiale medier til å få publikum med på en drøyt månedslang reportasjetur fra kyst til kyst i USA i forkant av presidentvalget.

10:00 – 12:00: Innovasjon i nedgangstider, paneldebatt med Anderson og bla. Paal Nedregotten (A-pressen Interaktiv), Dag Otter Johansen (Budstikka) og VG Nett.

12:00 – 13:00: Arne H. Krumsvik: “Hvorfor utgi nettavis?”  med oppdaterte resultater fra Nettavisundersøkelsen (intervjuer med topplederne i norske aviser bil bli gjort for tredje gang denne høsten, slik at vi kan se endringer fra 2005 og 2007)

13:00 – 14:00: Lunsj

14:00 – 16:00:  Stortingsvalget 2009:  Hvordan kom partiene ut av valgkampen på nettet og hva kunne de gjort annerledes? Paneldebatt med bla. Heidi Nordby Lunde (Høyre), Kjetil Raknes, politisk rådgiver for Bård Vegar Solhjell (SV) , Jørgen Helland (Valgpanelet.no /rådgiver i internettmarkedsmarkedsføring i Halogen) og Geir Arne Bore, sjefsredaktør i Drammens Tidende og tidligere politisk journalist.

16:00 – 17:00: NONAS første årsmøte. Valg av styre for neste periode, behandling av årsberetning og andre poster (mer om formaliteter som valgkomite, vedtekter osv kommer på e-post).

18:00: Middag

Seminaret koster 300 kroner for medlemmer (inkl. lunsj, kaffe osv), 900 kroner for ikke medlemmer, eller 250 kroner per sesjon for de som ønsker å dele det opp. Årsmøtet er selvsagt gratis, men kun åpent for medlemmer. Middag kommer i tillegg, men vi jobber med å finne et godt tilbud.

I tillegg til det oppsatte programmet blir det selvsagt mye sosial mingling, og dette blir en god mulighet for å diskutere både utfordringer og muligheter med andre likesinnede som jobber for å skape fremtidens medier.

Undertegnede sitter i interimstyret til NONA, og stiller til gjenvalg på generalforsamlingen. Jeg skal ikke holde verken foredrag eller sitte i noen av panelene, men har mange spørsmål til foredragsholderne. Dette blir et arrangement der debattene rundt og mellom foredragene trolig blir like viktig som selve foredragene.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du melde deg inn i NONA her, og så kan du melde deg på konferansen her. Vi ses!