Lese bok på mobilen

Jeg har tenkt på å gjøre det en stund, og etter å ha lest ett blogginnlegg av Eirik Newth bestemte jeg meg i dag for å lese min første bok på mobiltelefonen min.

“Alle” er helt sikre på at bøker er best på papir. Det kan godt tenkes at de har rett, men hvis jeg skal mene det må jeg nesten prøve å lese en bok på mobilen først slik at jeg kan gjøre opp min egen mening.

I utgangspunktet er jeg veldig glad i bøker, og selv om jeg gleder meg til papiravisens død, så har jeg ikke et slikt ønske for bøkene. Likevel føler jeg at det er på tide gjøre meg noen erfaringer med å lese en hel bok på mobilen.

Fra før av har jeg god erfaring med å lese lengre artikler på mobilen, så jeg klarer ikke helt å se at det skal bli et stort problem.

Det eneste jeg ser for meg er at det kan bli litt knotete å finne tilbake til avsnittet jeg stoppet på ved forrige lesning. Det er nok også et problem som kan unngås ved å bruke et ordentlig leseformat, men jeg har nå engang valgt å prøve dette med HTML-formatet.

Jeg er ikke så kreativ i forhold til hva jeg skal velge, så jeg fulgte like godt Eirik Newth’s anbefalning og begynte på Little Brother av Cory Doctorow.

Foreløpig har jeg rukket å lese introduksjonen samt to kapitler på min mobil, og det har gått veldig greit. Boken er på 155 sider i PDF-formatet, og den er fritt tilgjengelig for nedlastning i en rekke formater.

Cory Doctorow er en spennende person i seg selv. Jeg har ikke lest noen av hans bøker tidligere, men har fulgt ganske godt med når han har uttalt seg eller skrevet om blant annet åndsverklovgivning.

Doctorow deler ut sine bøker under en Creative Commons-lisens, og det er et emne det er verdt å sette seg inn i uansett. Når boken i tillegg er en ungdomsbok om en hacker, så sier det seg selv at jeg allerede har anbefalt den til eldstegutten i huset.