Jeg har landet en DC10

I helgen var jeg på FlightSim LAN 2011 for å sjekke ut Norges mest ihuga flysimulatorentusiaster i forbindelse med en frilansreportasje for Teknisk Ukeblad.

Det var et imponerende miljø, og jeg er særdeles imponert over hvor langt disse gutta har klart å ta hobbyen sin. Jeg sysler med min egen flysimulator, men jeg har langt igjen før jeg er på samme nivå.

Det er vanskelig å trekke frem en spesiell opplevelse av de mange jeg hadde, men jeg sysler med tanken om å skrive ut noen flere frilansartikler basert på både erfaringene jeg gjorde meg, samt notatene jeg har fra alle jeg intervjuet. På tross av 9 siterte kilder og 11 omtalte personer i min artikkel for Teknisk Ukeblad, er det mye mer som jeg tror kan være interessant for andre lesere.

Tiden strekker imidlertid ikke helt til akkurat nå, så jeg tror jeg i dag skal nøye meg med å legge ut et videoopptak som min copilot gjorde da jeg fikk prøve meg i entusiastenes egen DC10-simulator.

Opptaket er gjort under dårlige lysforhold med min iPhone, men den viser i hvert fall at jeg greide å lande.

Flysimulatoren fikk de gratis av Continental for mange år siden da selskapet faset DC10 ut til fordel for nyere fly. Det tok entusiastene 5 år før de klarte å starte den for første gang, og nå har de koblet den opp mot Flight Simulator 2004.

Slik ser den ut på utsiden:

Og slik ser den ut på innsiden:

Jeg forventer å bli trodd når jeg sier at det var dritkult å fly den!