Internett vil ha redaktører, men ikke journalister

ONA09 er i gang med pre-conference før det braker løs for fullt i morgen.

Idag er det rekrutteringsworksop med jobbintervjuer på samlebånd, frilansnettsteder og aggreggeringsselskaper som vil ha gratis/billig brukergenerert innhold.

I konferanseposen (ingen kul bag her) ligger det mange papirannonser(!), og en av de fanget min oppmerksomhet:

Yahoo

Yahoo forsøkte å konkurrere med Google på søkemoterer, men ga til slutt opp. Selskapet startet da også med manuell kategorisering av lenker til interessante nettsteder. Kanskje er det derfor ikke så rart at det er redaktører som får jobbmuligheter hos dem, og ikke journalistene som skaper innholdet?

  • http://www.seland.org Espen

    Det er klart at når stoffet tas fra andre, trenger man kun redaktører og ingen skapere av originalt innhold. En trend som før eller siden må skape en omvent boble: Et slags vakuum for nyheter, som samtidig gjør det enda lettere å spre mindre viktige og feilaktige nyheter fort.

  • Stian

    Jeg tror heller det er snakk om tittelkåthet og ikke en hær av redaktører. På samme måte som vi her i Norge ikke lenger har selgere, men key account managere. Selv om du er en manager så har du ikke lenger lederansvar. En copy editor som det spørres etter her er i alle fall ment å generere innhold. Og jeg tipper at Blog Editors er rene journaliststillinger.

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

    Jeg synes stillingsannonsen er nok et signal om hvor pengene ligger i annonsefinansierte nettsteder. Det er forsidene som er viktigst fra et kommersielt ståsted, og slik er det også i Norge.