IE6: Det nytter

IE6-kampanjen er godt i gang, selv om det er langt igjen.

Den norske kampanjen har fått en viktig symbolsk støtte direkte fra Microsoft-sjef Steve Ballmer, og bevisstheten begynner å spre seg. Det samme gjør kunnskapsnivået, selv om vi fortsatt har mye å gjøre i forhold til å besvare IT-sjefenes spørsmål om hvorfor og hvordan.

Digi-TV var et viktig innslag, og i en e-post fra Rune Zakariassen i Microsoft fikk jeg et eksempel på at det nytter med slik informasjon. Rune har anonymisert vekk navn og bedrift før han videresendte denne til meg:

Hei!

Leste med stor interesseartikkelen angående overgang fra IE6 til IE8 på digi.no. Jeg sitter som systemansvarlig for IE i [organisasjon]. Vi er inne i en brainstormingsfase i forhold til oppgradering av IE-versjon. Så langt er vel tanken at det vil være uklokt å gå for IE7 nå som IE8 straks er klar. Vi har en forholdsvis volumøs webapplikasjonsportefølje. Jeg vet at vi har leverandører som er skeptiske til oppgradering, mens andre ønsker at vi skal oppgradere snarest mulig – alle snakker sin syke/friske mors sak. Uansett vil vi måtte gå en grundig runde med testing i forkant av oppgraderingen.

Hadde satt stor pris på om du kunne komme med innspill.

Jeg aner ikke hvor stor organisasjon det er snakk om, men med en dedikert systemansvarlig for IE og “forholdsvis volumøs webapplikasjonsportefølje”, vil jeg anta at vi snakker om en av de store. De må “gå en grundig runde med testing i forkant av oppgraderingen”, men er motiverte for oppgaven.

Rune svarte, og jeg legger det ved her fordi det er interessant i seg selv, og fordi det er aktuelle lenker for andre i tilsvarende rolle i andre organisasjoner.

Hei [navn],

Tusen takk for at du tar kontakt =)

Jeg vil absolutt anbefale å gå for IE8, vi er bare uker unna RTW (Release To Web). Det betyr at innen dere har fått testet ut IE8 for utrulling så vil den være klar.

Årsaken til at jeg anbefaler IE8 er at den, som nevnt i WebTv på Digi, har 2 renderingsmotorer og har større fleksibilitet i forhold til styrt rendering for eldre IE6 apps. Med en helt ny motor som følger W3C standarder og en helt separat IE6 motor for kompatibilitet vil IE8 levere både det web-utviklere ønsker (standarder) og det bedrifter trenger for å kjøre forretningsapplikasjoner med krav til IE6 rendering.

Vi har en rekke ressurser tilgjengelig for å lette arbeidet med kompatibilitetstesting av apps, samt ressurser som gjør det enklere for sys.admins. å styre IE8 sentralt.

Her er en link til våre Readiness ressurser for IE8: http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/readiness/
(det snek seg inn en feil i linken jeg brukte på DigiTV – jeg glemte beta i url’en)

Selv om det står beta her så gjelder den RC1 og dermed endelig release også.

For system admins anbefaler jeg linken for IT Pros.

Om dere ønsker å kode om gamle apps for å være mer ad standard så bruk linken Developers.

Her er en link til Application Compatibility Toolkit: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=120596 for å teste apps og web sites for issues.

Her er også en link til vårt IE Compatibility Center: http://msdn.microsoft.com/iecompat

Og til slutt vår Deployment Guide for utrulling: http://technet.microsoft.com/en-us/ie/default.aspx

Om dere benytter Active Directory så  kan dere benytte dere av Group Policy for å styre IE8 sentralt: http://technet.microsoft.com/en-us/ie/default.aspx

Helt til slutt =) linker til testverktøy: http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/readiness/testing-tools.aspx

Jeg har inkludert epostadressene til vårt [navn]team, og jeg anbefaler dere å ha en løpende dialog med dem om dere trenger ytterligere assistanse.

Mvh. 
Rune Zakariassen
Microsoft Norge AS

Nå håper jeg flere plukker opp hansken, og at vi får flere eksempler på bedrifter, organisasjoner og offentlige etater som tar grep. Det er kjekt med navn, men hvis de vil være anonyme så er det helt greit.

Det viktigste er at IT-sjefene oppgraderer – snarest!

OPPDATERT: digi.no har lagt ut hele innslagetYouTube, og oppfordrer alle til å spre det videre.

 • http://www.tuxnett.org Joachim

  Dette er jo kjempebra:)

 • http://blog.rakvag.org André Rakvåg

  Veldig, veldig positivt! Jeg tror IE-kampanjen har kjempeflaks med lanseringentidspunktet av IE8, siden IE6 til IE8 nok vil være oppgraderingsløpet for de fleste bedrifter.

 • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

  Det er godt mulig at det er flaks, men det er ikke ukjent at IE8 ville komme rundt disse tider, og at den vil ha denne dobbeltstøtten.

  Dessuten er det ingen automatikk i å få "alle" til å oppgradere, så det er fortsatt en stor jobb som gjenstår.

  Mvh
  Anders Brenna
  Nettsjef
  Teknisk Ukeblad