Hvor stor er din?

Ai! ai! ai! Nå har vi blitt tabloide her på Teknisk Beta.

Vi spurte selvsagt om skjermstørrelsen.

Slik ser statistikken ut for besøkende til TU.no og Teknisk Beta den siste måneden:

skjermtu

Grunnen til at vi spør om skjermstørrelsen, er at vi jobber med flere løsninger der vi skal ta hensyn til forskjelige skjermer. Sånn sett er Teknu både et nytt nettsted under utvikling, og en pilot for å få på plass en struktur til andre satsninger.

Teknu skal tilpasses de fire mest brukte breddene: 1280,1024, 1680 og 1920. Vi vurderer også om vi skal ta hensyn til 1400, eller om de som har den størrelsen skal få det samme som 1280.

Spørsmålet har heller ikke ett eneste svaralternativ, ettersom mange etterhvert har flere PC-er, til og med flere bærbare, og også internett på sin “Full HD”-TV.

Vi er også interessert i å høre hvordan folk bruker nettleserne. Kjører dere normalt med vinduene maksimert, eller er det veldig vanlig å tilpasse vinduene til nettsidene dere besøker?

Hvis det er noen som ikke har sjekket ut Teknu, så kan dere lese litt om nettstedet i ett tidligere innlegg her på Teknisk Beta, eller dere kan gå og ta en titt på Teknu.no.

De som følger med, har kanskje lagt merke til noen endringer. Vi har blant annet økt bredden på hovedspalten til 800px, og den høyre redaksjonelle spalten har blitt redusert til 400px. Dessuten er testannonsene flyttet til venstre, og Twitter-meldingene har blitt løftet opp. Vi har også lagt opp til at navn på publikasjon og original tittel vises ved mouseover. Lenkene åpnes også selvsagt direkte, istedenfor “ny fane/vindu” (etter diskusjonen her).

 • http://intensedebate.com/people/fgraver Fredrik Graver

  Har 20" iMac stillt inn til 1680×1050 og 17" MacBook Pro med samme innstilling.

  Med FireFox 3.01 på Mac OS X.5.7 ser Teknu ganske dårlig ut. Jeg ser tekstannonsene og hovedspalten men ikke noe annet – ingen twitter-meldinger, ingen redaksjonel spalte, osv. På MacBooken bruker jeg noscript som jeg vet kan tukle med utseende til nettsteder, men på iMacen er det ikke installert og allikevel ser det ikke bra ut. Kan ta et skjermbilde og sende det hvis det hjelper.

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Send meg gjerne en skjermdump: anders.brenna (at) tu.no

   Vi bruker script for å skjule/vise den tredje og fjerde kolonnen.

   På 1680px bredde skal du se tre kolonner.

   Visningen med bare to kolonner på 1024 og 1280 ser ikke bra ut. Jobber med saken.

 • http://www.seland.org Espen

  Størrelsen på browservinduet er mer relevant enn skjermstørrelsen. Selv sitter jeg på 1920x-oppløsning, men jeg har aldri browseren fullt ekspandert.

  • Eivind

   Jepp, kjører 1920×1200 selv. Tipper browservinduet mitt er fra 1000-1200 px bredt, litt etter hva jeg føler for.

  • http://intensedebate.com/people/evensr Even

   Jeg gjør akkurat det samme- stor skjerm, men har aldri nettleser over hele skjermen.

 • jakobbg

  Skjermstørrelse har vel lite med dette å gjere. Har sjølv 2560×1600 – men det er vel storleiken på nettleserkanvaset du er på utkikk etter?

  • Magne Thyrhaug

   Stusset litt på det samme selv. Gudene vet hva oppløsninga mi er, men nettleservinduet mitt er betydelig mindre. Kan tenke meg jeg holder meg rundt 1000-1100px i bredden.

 • http://blogg.abrenna.com Anders Brenna

  Jeg bruker nettleservinduene på samme måte. Ut fra kommentarene å dømme er dette vanlig praksis, men vi har ikke akkurat et tilfeldig utvalg.

  Skal uansett jobbe videre ut fra denne problemstillingen.

 • Amund Berg

  Hva er bakgrunnen for at dere har valgt å skjule deler av innholdet for brukere med lavere skjermoppløsning (eller mindre nettleservindu)? Så vidt jeg kan se er det heller ingen indikasjon på at man går glipp av noe dersom man kjører lav oppløsning. Som flere her er det ikke alltid nettleservinduet er maksimert, men dersom jeg mister innhold ville jeg gjerne bli varslet om det slik at jeg kan maksimere.
  Har dere vurdert andre alternativer, for eksempel mulighet for brukeren til å justere antallet kolonner og bredden på kolonnene selv?

 • http://blogg.abrenna.com Anders Brenna

  Vi kan velge å smalere bredden, og det skal vi gjøre i et par andre løsninger som kommer etter Teknu.

  Målet er å utnytte bredden bedre på store skjermer. Tenker til og med tanken å droppe støtte for 1024.

  Hvis man skal bygge nye løsninger kan man ikke gjøre alle til lags… :-)

  • Getreal

   Smalere bredden. Å smalere – smalerer- smalerte – har smalert. Jeg har lært meg et nytt verb.

  • Einar Stavleik

   Nå har jeg en 12" papptopp med 1024×768, så jeg er nok inhabil her, men jeg ytrer meg likevel:

   Selv om folk flest idag har en stor, fin, høyoppløslig skjerm på kontorpulten sin, så er jo netbook-markedet med 10"- og 12"-skjermer ikke akkurat minkende, er det? Jeg håper dere virkelig har tenkt igjennom dette før dere velger å gjøre det ulagelig for noen.

   Alternativt: hva med å bruke CSS og floating layout slik at siden på et vis dynamisk justerer sin egen bredde?

   Vel bekomme :-)

   • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

    Vi vurderer slike alternativet, og også en løsning der små skjermer kan velge å åpne høyrespaltene gjennom tabs eller lignende.

 • http://intensedebate.com/people/xagits Stian A. Giltvedt

  Skjermoppløsningen min rekker 1920×1200 men har ikke primær nettleser over hele skjermen.

 • bernt

  Husk at veldig mange videokanoner fortsatt er på 1024*768. Så hvis noen skal vise nettstedet ditt i et møte, bør det se bra ut med denne oppløsningen.

  Så har vi alle disse Asus eee-pc-ene som brer om seg, også med 1024 piksler i bredden.

  Bernt

  • Audun Knudsrød

   Enig i begge deler. Vurderer selv å få meg en "trippel e".

   Ellers så er jo det her en helt genial måte å utvikle en webside på, direkte kommunikasjon og troubleshooting med brukerne! TU fortjener poeng for denne.

 • ÅseRandi

  Jeg har 1280*800 (arbeidslaptop) og jeg bruker stort sett full skjermstørrelse. Det hender jeg trekker opp et dokument på ytre høyre 3-del når det er noe jeg vil notere, men vanligvis går det i fullskjerm.

 • http://Dankra.latestdot.nu Daniel

  Har dere vurdert å lage en iPhone side og?? (sorry for kommentar lenge etter blogg-artikkel slipp)

  Daniel

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Teknisk Beta har en egen side til iPhone, og det samme har TU.no. De vises automatisk på iPhone, men kan også nås via http://tu.no/iphone/