Hvem skrev hva om e-valg i 2011?

Torsdag 19. februar 2009 klokken 07:12 publiserte vi en artikkel om e-valg

tue-valg

Det var en artikkel som var journalist hadde jobbet litt med, og jeg syntes den var så interessant som sak at jeg skrev en tilhørende kommentar der jeg blant annet dro frem hvor viktig det er at dette prosjektet lykkes.

Dette er en typisk god IT-sak for Teknisk Ukeblad, og jeg regnet derfor med at den ville bli tatt videre i medie-Norge. Saken ble da også plukket opp, og ifølge et søk på Sesams nyhetstjeneste ble den publisert 37 ganger i diverse norske nettaviser. 

Dessverre for oss og vårt ego, var det ikke vi som ble sitert, men en pressemelding fra kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa som ble sendt ut samme dag. Vi kan ikke si konkret når, ettersom pressemeldingen ikke har et klokkeslett, men vi konstaterer at de 37 NTB-meldingene ble publisert mellom14:29 og 17:26.

Nå spiller ikke det egentlig noen rolle, for selv om vi journalister alltid synes det er gjevt å bli sitert, er det ingen lesere som merker noe så lenge det ikke kommer med en lenke. NTB sender ut sine saker uten det, og det er ikke så mange norske nettaviser som tar seg bryet med å selv legge lenker inn før de publiserer. Synd, men slik er det.

Som de optimistene vi er, velger vi uansett å se den positive vinklingen. Vi regner selvsagt med at Kleppa er en flittig leser av TU.no, og at hun kjørte ut pressemeldingen så fort hun hadde lest saken hos oss.

Dessuten synes vi fortsatt av vår artikkel er mange hakk bedre enn pressemeldingen og NTB-notisen :-).