“Hva ville @abrenna gjort?”

Jeg er tittelen på LittOmBits podcast nummer 3 (ca. 19:00- > 25:00 + litt senere og på slutten).

“Hver uke spekulerer vi vilt. Ka tenker Anders Brenna om dette?”

Det er umulig å ikke føle seg beæret, selv om jeg får litt tyn for at Sitatsjekk for iPhone koster hele 55 kroner.

LittOmBits er en nystartet ukentlig podcast der Christian Christensen og Nelson Cheuque diskuterer diverse teknologier og produkter, og innspillet om meg kom etter en diskusjon om WolframAlpha’s prisreduksjon fra 279 til 11 kroner for en iPhone-app. Jeg var en av de få som kjøpte den til full pris, og som mente den var verdt det.

Mitt innspill om det var forøvrig at WolframAlpha gjorde en stor tabbe som alle må lide under. De priset den for høyt, og ga siden etter for presset med å dumpe prisen.

Jeg mener de burde lagt den ut for 55 kroner, og holdt prisen på det nivået uavhengig av tilbakemeldingene. Det er en såpass lav pris at alle med interesse for den har råd til den, og det vil gjøre det enklere for medier å etablere det som et fornuftig prisnivå (billigere enn en øl på byen).

Problemet nå, er at brukerne venner seg til at prisen vil bli dumpet, og det gjør det vanskeligere å etablere et prisnivå som gjør det mulig for norske aktører å tjene nok i en liten norsk nisje. Dette vil løse seg selv etterhvert, men det vil ta lengre tid.

Prisen på Sitatsjekk står forøvrig fast, og en oppgradering er under utvikling. Vi vurderer imidlertid å også legge ut en mer begrenset billigere utgave (uten søk) når den nye analysefunksjonaliteten er klar.

Forøvrig har jeg hentet min holdning om det å tenke fra den svenske tegneserien Arne And (Arne Anka):

Å tenke før man snakker, er som å tørke seg i ræva før man driter.

Det spørs derfor om LittOmBits fortsatt vil avslutte hvert innslag med å be leserne spørre seg selv: «Hva ville abrenna tenkt om dette?» 😀

PS! @abrenna er mitt brukernavn på Twitter (og på alle andre nettjenester).

 • http://twitter.com/chrleon christian

  Som sagt, vi gjettet vilt på dine vegne :)

 • http://intensedebate.com/people/nech nech

  Jeg håper vi ikke fornærmet deg, for fra vår side var det ment helt mottsatt.
  Jeg beklager at mitt syn ikke kom godt nok frem. Jeg mener prisen som du har satt er korrekt, for journalister som skal bruke dette verktøyet (og som uten tvil er en veldig god verktøy), men at for oss vanlige brukere er det litt for høyt. Meningen fra min side var at din app var prisen korrekt i forhold til bruk, noe som WolframAlpha ikke var.
  Når det gjelder hele "hva ville Anders Brenna gjøre", er det på bakgrunn av din engasjement mot DLD og for bedre journalistikk i Norge. Så jeg så det på som en slags ærebevisning at man spurte seg hva ville @abrenna gjøre i en sånn situasjon.
  Ser ut som du har tatt det med godt humør :)

  Beklager alle skrivefeil, sitter på en laptop uten spellcheck.

  Mvh
  Nelson

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Jeg er absolutt ikke fornærmet. :-)