Hva gjør Microsoft med IE8?

Sist torsdag ble Internet Explorer 8 lansert, og vi i IE6-dugnaden er spente på om den fungerer så godt som vi håper på.

Mange bedrifter er låst fast i systemer som krever IE6, men det skal IE8 klare å håndtere uten problemer. Det bør derfor være mulig å gjøre noen skikkelig store innhugg på statistikken, slik at vi kommer oss nærmere målet om en IE6-andel på under 5 prosent.

Det har vært overaskende stille fra Microsoft i forbindelse med lanseringen, og Computerworld skrev en egen artikkel om hvor påfallende det egentlig var.

Om det er stille før stormen vet ikke jeg, men jeg håper det. Det må nok gjøres en god del grep hvis vi skal klare å få mange nok til å oppgradere vekk fra IE6.

Noen grep er iverksatt. Jeg har fått høre at Microsoft har begynt å ringe rundt for å få kunder til å forberede oppgradering av nettleseren, og i dag fikk jeg tilsendt denne e-posten som Christian Mohn mottok fra Microsoft Norge:

Kjære Christian Mohn

På vår eksklusive gjennomgang av Windows 7 snakket Kristian Svantorp blant annet om hvilke ufordringer som er knyttet til en overgang fra Windows XP til Windows 7. Den største utfordringen dere som kunde vil møte i overgangen fra Windows XP til Windows 7 er kompabilitet med eksisterende programmer. Dette gjelder både programmer som kjører lokalt på maskinene og programmer levert gjennom nettleser.

Den første del av forberedelsen for Windows 7 kan gjøres nå, og gjelder overgangen for nettleser fra IE6 til IE8. Det er startet en kampanje for å få flytte virksomheter bort fra IE6. IE6 får hard medfart fra store nettsteder, presse og analytikere. Gartner uttaler at IE6 Is a Bad Place to Be. IE6 has limitations in the areas of user experience, standards support and, historically, security“.

På torsdag lanserte vi Internet Explorer 8, og samme ettermiddag var både engelsk og norsk utgave tilgjengelig for nedlasting. IE8 er den sikreste, mest stabile og raskeste nettleseren fra Microsoft. IE8 laster ned nettsider like raskt som konkurrentene. Du kan lese om resultatene på våre nettsider. Du oppnår lavere kostnader gjennom økt kontroll. IE8 kan styres og tilpasses gjennom IEAK og 1300 group policies.

Vil på det sterkeste anbefale deg som fortsatt har IE6 i drift å kikke på linken til IEAK og se hvor enkelt det kan være å rulle ut IE8 til dine brukere. Flyselskapet Norwegian har allerede gjort migreringen fra IE6 og uttaler i et intervju at IE8 vil rulles ut når den blir tilgjengelig. Overgangen og utfordringene var enklere enn fryktet.

Du kan allerede nå sikre applikasjonskompabilitet med alle programmer dere bruker i nettleser, og samtidig sikre dine brukere den raskeste, enkleste og sikreste nettleseren – Internet Explorer 8.

Ta gjerne kontakt med undertegnede om du har spørsmål.

Best regards / Med vennlig hilsen
Ellen Skoglund

Windows Partner Solutions Manager
Microsoft Norge AS

Det er en god start, men jeg håper det kommer mye mer. Rent spesifikt håper jeg på dedikerte oppgraderingsseminarer, både på strategi- og ledernivå for IT-direktører og på teknisk nivå for folka på IT-avdelingene.

Hvis det er noen som trenger hjelp, er det bare å fortelle hva dere trenger, så skal vi i IE6-dugnaden se hva vi kan gjøre.

Kom gjerne med spørsmål og innspill her i debatten under denne artikkelen, på andre blogger og artikler, på dugnadswikien, på Twitter eller på “good old fashioned” e-post.

 • Torbjørn Mohn

  "applikasjonskompabilitet " ????
  "kompabilitet" ????

  Når skal Microsofts folk lære seg dette vanskelige ordet?

 • Dr. W

  abrenna: kikk på lenkene i mailen, det ligger igjen noen spor av webmailen til TU 😉

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Beklager! Har rettet lenkene nå.

 • Pingback: Microsoft Pushes Windows 7, links to Norwegian anti-IE6 Campaign :: h0bbel.p0ggel.org()

 • Erik Thoresen

  Noen funksjoner i IBM Lotus Quickr virker ikke i IE8