Gravemaskinen trenger støtte

Resten av denne uken vil primært gå med til å skrive en prosjektsøknad for å få sårt trengte midler til videreutvikling av Gravemaskinen slik at vi kan fokusere 100%.

Frem til nå har vi fokusert på Sitatsjekk, en tjeneste som lar journalister og andre brukere sjekke hva politikere og andre tidligere har uttalt, men dette er bare første trinn i et mye mer ambisiøst prosjekt.

Vi bruker Sitatsjekk til å utvikle infrastrukturen i vårt redaksjonelle IT-system, og har kommet et stykke på veien. Vi ser at vi er i stand til å bygge systemet i tråd med vår visjon, men trenger mer midler for å kunne fokusere på utvikling av noen kompliserte og tidkrevende løsninger.

Sitatsjekk er designet for å kunne videreføres selv på deltid, og Gravemaskinen blir en realitet uansett. Spørsmålet koker ned til hvilket ambisjonsnivå vi kan legge oss på. Dersom vi gjennom en prosjektsøknad kan få midler til å dedikere oss 100% i en kritisk fase fremover, vil vi få på plass basisfunksjonaliteten som gjør det enklere å raskt og enkelt å levere tilpassede løsninger, samt ny funksjonalitet.

Førstkommende fredag, 19. mars 2010, er søknadsfrist for støtte fra Fritt Ord. Vi har brukt mye tid på å skrive en prosjektsøknad for å få etableringsstøtte til Gravemaskinen, men har mye igjen før den er ferdig skrevet. Det skal vi klare på en god måte, men vi vil med dette be om hjelp til et punkt på listen over hva en slik prosjektsøknad skal inneholde: Støtteerklæringer.

Vi har allerede fått det fra et par sentrale aktører i norsk presse, men det er alltid bedre med flere. Ettersom Gravemaskinen er et prosjekt som skal komme alle norske redaksjoner tilgode, uavhengig om det er nettaviser, papiraviser, radio eller TV, håper vi på å kunne ta med et bredt spekter av støtteerklæringer fra forskjellige deler av presse-Norge. Det inkluderer også lesere, mediekritikere og bloggere med redaksjonelle ambisjoner.

Vi ønsker ikke lange tekster, men vil sette veldig pris på 1 setning eller 1 avsnitt, samt navn, tittel og arbeidsgiver som vi kan inkludere i prosjektsøknaden vår. Hvis du ønsker å bidra, kan du enten skrive din støtteerklæring her i debattforumet, eller sende på e-post til abrenna@gmail.com.

Foreløpig er det ikke så mye offentlig informasjon om prosjektet, selv om prototypen, visjonen og løsningene har blitt demonstrert og forklart til ganske mange etterhvert. Her er uansett noen relevante lenker for de som er interessert i å lese seg opp på hva vi egentlig driver med:

 • Pål M. Lykkja

  Hei Anders!

  Eg meinar Gravemaskinen fortener meir støtte enn noko anna "Fritt Ord"-prosjekt. Kva er det manko på når det gjeld fritt ord her i landet? Jau, det er frislepp av data og evna til å utnytte desse dataene til kritisk journalistikk. Trenden i USA, Storbritannia, Australia går heilt klart i retning av enorme mengder med frislepp av data, og dette kjem garantert til å koma til Noreg også. Gravemaskinen kjem til å lukkast uansett, og Fritt Ord gjer klokt i å fylgje litt med i tida og bruke pengane på meir enn forfattarkveldar og å bære mat til daude hestar som Store Norske Leksikon. Eg har jo fylgd i hundrevis av artiklar gjennom Digi.no og Teknisk Ukeblad gjennom fleire år, og det er ingen andre teknologijournalistar av ditt format i Noreg. Punktum. Du er Zdnet sitt svar på David Berlind.

  Lukke til med søknaden!
  Mvh Pål M. Lykkja

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   Takk!

   Søknaden ble levert for ca. 1 time siden, så nå er det bare å jobbe for fullt frem til den blir avgjort i mai.

   Prosjektet fortsetter uansett, men hvis vi får avslag må det bli på deltid. Isåfall blir redaksjonelt og politisk bokettersyn en givende hobby. :-)

   Mvh
   Anders Brenna