Frie CC-bilder av Richard Stallman

Mandag var Richard Stallman i Oslo for å holde foredrag om fri programvare og åndsverklovgivningen.

Jeg har fulgt ganske tett med på utviklingen i friprogmiljøet de siste årene, og stilte selvsagt opp for å høre Stallman, samt å få et lite intervju med ham etterpå.

Det har foreløpig resultert i en artikkel om e-valg, samt en mer generell artikkel og tilhørende kommentar til kommende utgave av Teknisk Ukeblad. I tillegg tenkte jeg å skrive en nettsak til om Richard Stallman og Trolltech/Qt.

Vi var flere journalister tilstede, men det var ikke alle som orket å følge med hele veien til mål. Fire av oss fikk et intervju med mannen etterpå, og selv om vi satt sammen da vi intervjuet ham, så tviler jeg på at vi skriver det samme. Det bør derfor være interessant å sjekke innom de forskjellige artiklene som kommer.

Så langt er disse artiklene publisert:

Oppdatert:

Jeg gjorde noen søk etter norske bloggere som skrev om Richard Stallman, men søkeresultatet var tomt.

Det er rart om folk ikke har meninger om Stallman, men kanskje det skyldes at de ikke har noen bilder fra kvelden? Isåfall har jeg noen, og de deles ut under Creative Commons-lisensen CC-By.

Det betyr at hvem som helst (også konkurrenter og andre kommersielle aktører) kan bruke bildene til hva som helst, så lenge jeg og Teknisk Ukeblad krediteres. Det er ikke obligatorisk å lenke, men jeg setter veldig pris på om det gjøres. Krediteringen kan for eksempel skrives slik: “Foto: Anders Brenna, Teknisk Beta, CC-BY

richard-stallman

 

richard-stallman-319

 

richard-stallman

 

richard-stallman-189

 

richard-stallman-121

 

richard-stallman-014