Flyradar på iPad

Denne uken fikk jeg endelig kjøpt meg en iPad, og jeg sitter nå i min motoriserte seng og leser nyhetene og tester apps på den.

Utvalget er foreløpig for dårlig, og jeg har allerede merket flaskehalsen ved at dene utgaven av iPad kun er på nett gjennom WLAN. Det gjør at mange apps som funker fint på iPhone, i praksis er ubrukelig på iPad. Dessuten er det svært lite givende å bruke små iPhone apps på denne store skjermen.

Jeg har kjøpt iPad fordi jeg har ambisjoner om å utvikle flere forkskjellige applikasjoner for den. Det er først og fremst snakk om medieapplikasjoner med utgmangspunkt i Gravemaskinen, men jeg har også noen andre prosjekter på gang. Uten å avsløre for mye allerede nå, kan jeg i hvertfall fortelle at en av applikasjonene er en trenings- og kostholdsaplikasjon i sammarbeid med en personlig trener.

Selv om det primært er profesjonelle bruk av iPad som fikk meg til å bla opp noen tusenlapper for å være tidlig ute, så er det også noen private. Jeg skal på ferie med junior i sommer, og har ikke lyst til å drasse med meg min. 17 tommer store laptop. iPhone dekker de fleste av mine behov på en slik tur, men mobilskjermen er for liten til å se film.

Med en 3,5 timer lang flytur er det kjekt å ha med noen filmer som får tiden til å gå i trange flyseter, og jeg håper at iPad med sin store skjermen og lange batteritid skal gjøre nytten på turen, samt all ventingen på flyplassen.

Appropos flytur, den første iPad applikasjonene jeg kjøpte er en flyradar som viser live flytrafikk for de flyene som har rimktig utstyr ombord. Enkel moro for oss flyenntusiaster.

  • http://ronny-andre.no Ronny-André

    Ser ut som kul app! Det finnes forresten en webversjon også, om du ikke visste om det: http://www.flightradar24.com/