En trist dag for Norge

Dette har vært et dårlig døgn for Norge.

Ap og FrP har gått i strupen på hverandre, og de klarer ikke å dra seg inn på rett spor igjen. Hvem som er verst kommer an på ditt politiske ståsted, og dette har blitt en håpløst polarisert debatt.

Samtidig har vi en skole som har gått til det drastiske skritt å segmentere en klasse basert på etnisitet. Det er en tragedie, og et stort nederlag for oss alle. At ikke rektoren skjønte hvor farlig og idiotisk det er, synes jeg er skremmende. Likevel finnes det en viss logikk bak, og det synes jeg egentlig er enda mer skremmende.

Oslo har et problem med at skolene i praksis deles inn i etniske grupper som følge av bosettingsmønsteret. Dette var derfor en tragedie som ventet på å skje, uten at det føles noe bedre av den grunn.

Jeg er sikker på at Ap og FrP har svært forskjellige meninger om hva som førte til at Bjerke skole etablerte en segregert klasse, men jeg kan ikke skjønne annet enn at de må være enige om at dette ikke er bra.

Det er i slike tider vi trenger fornuftige politikere som greier å samle seg og løse viktige problemer på tross av uenigheter. Konflikten mellom Ap og FrP viser dessverre at vi tydeligvis ikke har så mange av den typen.

Oppførselen deres i dag og i går ligner mest på en krangel mellom små unger som krangler om hvem som startet krangelen. Det lover ikke akkurat godt for fremtidens integreringspolitikk.

(Opprinnelig publisert som et innlegg på Facebook)

 • TommyOlsen

  Dette sirkuset vi ser foran oss er ikke bare partiene, men hele folket. Etter 22 juli har vi blitt delt tydeligere. Merker det i kommentarfeltene hvordan det nå virker å være mer aksept for å komme med drastiske kommentarer om innvandrere og dette såkalte plottet om snikislamisering.

  Men jeg merker AP er taktisk i denne saken fordi de har oss på sin side. Men du har helt rett at de må da være enige i denne saken og det er akkurat det som kunne ha brudt denne isen som er skapt av dårlige ledere og lite knyttede partier.

  Lokale Frp ledere overalt i Norge har fantastisk god erfaring. Det er partiet som er flinkest på å skolere sine politiske engasjerte. Men det er dette sirkuset på toppnivået med Siv i spissen som har over 20 (!) rådgivere som skaper denne personligheten vi ser foran oss.

  Jeg synes at det at hun har denne fordelen burde ha gjort henne flinkere. Men kanskje hensikten ligger i å holde såret oppe for dem som fortsatt tror på snikislamisering og bruke propaganda for alt den er verdt.

  Men om dette løser seg så tror jeg neppe det vi ha noe videre effekt for de neste årene eller for andre skoler siden fokuset er såpass på akkurat denne saken.

 • TommyOlsen

  Godt skrevet forresten!

 • http://gravemaskinen.no Anders Brenna

  Bjørn Stærk skriver mye av det samme som meg i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/meninger/Vr-runde-i-kantene-6706520.html