Debattproblemer på TU.no

Vi har for tiden problemer med at debattinnlegg på TU.no enten forsvinner eller at de dukker opp under feil artikkel.

Problemet er ikke helt konsekvent, men det har vært av og på siden torsdag.

Vi bruker det nettbaserte eksterne debattsystemet IntenseDebate både her og på TU.no, men så vidt vi kan se er det bare TU.no som har problemer.

Ettersom det er få konfigurasjonsinnstillinger vi kan konfigurere i AJAX-scriptet som legger inn debatten under hver artikkel, er det lite vi får gjort direkte.

Feil er rapportert til IntenseDebate og vi ser at det bare er 4 som har rapportert tilsvarende problem, selv om det er flere som har rapportert beslektede problemstillinger.

Vår foreløpige debugging peker i retning av datakorrupsjon rundt vår ID i databasen der IntenseDebate holder orden på hvilket debattinnlegg som hører til hvilken artikkel.

Alternativt kan det være en bug i bruken av ID-variabelen som brukes til å unikt beskrive artikkelen.

Default er å bruke URL som ID, men vi bruker artikkel-ID fordi vi med Escenic har forskjellig URL for hver bransje en artikkel tilhører.

Escenic bruker bare en av bransjene i URL, men vi har i noen tilfeller byttet hovedbransje på noen artikler og det har ført til at kommentarer forsvant.

ID-variabelen skal løse dette, og det har fungert fint med IntenseDebate tidligere. Vi jører også at andre norske brukere av Escenic og IntenseDebate ikke har opplevd disse problemene nå.

Vi tester nå om ID-problemet skyldes at vi setter den som en streng ‘1234’ istedenfor som nummer 1234 (uten ‘ ).

Forhåpentligvis finner vi snart ut av problemene, og vi vil si i fra her når vi har funnet ut av det.

Frem til det må vi bare beklage at debatten for tiden ikke fungerer som den skal.

Oppdatering tirsdag 11/8: Det er alltid farlig å si at problemet er løst når det er et problem som ikke er helt konsekvent. Vi er likevel optimister, og det har sett bra ut i flere timer nå, så vi håper på det beste.

Det ser ut som at problemet skyldes en sammenblanding av variabler fra scriptet som viser IntenseDebate på artikkelen, og scriptet som på forsiden viser antall innlegg på toppsaken. Sistnevnte vises også under hver artikkel, og det er flere ting som tyder på at samme ID-variabel har blitt blandet sammen slik at noen debattinnlegg har blitt flyttet til saken som var på topp i det kommentaren ble publisert.

Den varierende effekten skyldes trolig at noen toppsaker ikke får kommentarer, mens andre tiltrekker seg mange innlegg. Etter at vi fjernet scriptet som skulle vise antall innlegg, har vi ikke sett mer til problemet med kommentarer som dukker opp under feil artikkel.

Vi har også et godt håp om at dette løser problemet som noen har hatt med å legge inn innlegg, et problem som har vært veldig vanskelig å feilsøke.

Nå krysser vi fingrene og håper dette er slutten på flere dagers irritasjon for både oss og leserne.

 • http://neppe.no/ Petter

  Hva er egentlig vitsen med å bruke IntenseDebate? Blir ikke fleksibiliteten egentlig mindre? Muligheter for eget utseende, norsk språk, full kontroll ved at kommentarer lagres i egen database, … får man vel bare med WordPress sitt kommentarsystem?

  Med WordPress og noen innstikk (plugins) pluss skikkelig tema er det ikke noe problem med trådet kommentarfelt, e-post varsling, twitter integrasjon, OpenID, osv.

  • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

   En av fordelene med IntenseDebate er at det muliggjør en nettdebatt som går på tvers av nettsteder.

   Det har også et reputation-system som etterhvert vil kunne brukes til å automatisk filtrere hvilke innlegg som vises default og hvilke man må klikke på for å vise. Det kan gjøre det lettere å marginalisere useriøse debattanter uten å måtte ty til forhåndsmoderering eller utbredt sletting av innlegg.

   • mogsie

    Men da mellom nettsteder som kjører IntenseDebate. Eller?

    • http://intensedebate.com/people/abrenna Anders Brenna

     Ja, det blir i praksis bare mellom de nettstedene som kjører IntenseDebate. Det gjør blant annet Budstikka.no og en del andre norske blogger.