Artikler om statsbudsjettet 2011

Statsbudsjettet for 2011 ble lagt frem i går, og jeg jobber nå med statistikk rundt den journalistiske dekningen av det.

Gjennom dagen fulgte jeg med på hvor mange artikler som ble publisert i forskjellige nettaviser, og la ut Twitter-meldinger med skjermdumper fra Gravemaskinen.

Nå er det dagen derpå, og selv om det fortsatt renner inn artikler om statsbudsjettet, tenkte jeg å legge frem en graf over hvem som publiserte flest artikler om statsbudsjettet dagen det ble lagt frem:

Statistikk fra Gravemaskinen.no

Statsbudsjettet angår alle, og det er mye overlappende journalistikk. Det er nok uunngåelig, men jeg håper på et redusert omfang. Det hjelper i hvertfall litt at NTB tar seg av mange felles artikler slik at redaksjonene får frigjort egne redaksjonelle ressurser til sine egen saker.

Her er forøvrig en oversikt over hvor mange artikler forskjellige nettaviser brukte der NTB enten skrev hele artikkelen eller er sitert/kreditert for intervju eller deler av teksten:

Noen medier jobber fortsatt med mer grundig journalistikk om statsbudsjettet, men svært mange er allerede i ferd med å gå videre til andre saker.

For min del har arbeidet med statsbudsjettet bare så vidt begynt. Dette er et av de viktigste dokumentene nordmenn og pressen bør forholde seg til, og jeg skal derfor bruke Gravemaskinen til å analysere det i detalj i dagene og ukene fremover.

Etterhvert som arbeidet blir klart, vil detaljer fra statsbudsjettet også bli tilgjengelig i strukturert form presentert som grafer, tabeller og utvalgte nøkkelopplysninger gjennom Gravemaskinen.

 • http://andreaslunde.com Andreas H. Lunde

  Gleder meg til å se resultatet av ditt og Gravemaskinens arbeid.

  -andreas

  • http://blogg.abrenna.com Anders Brenna

   Takk for det!

   Det kommer nok en del ting fortløpende i tiden fremover. :-)