159 favoritter

Dagbladet har lagt ut en foreløpig liste over de nominerte bloggene til sin kåring av Gullbloggen.

Jeg er veldig glad for at Dagbladet la ut listen for da har vi muligheten til å få et overblikk over hva som finnes av norske blogger. Alle er naturlig nok ikke der, men det er mange på listen som ihvertfall jeg aldri har sett hos Bloggrevyen, Imperfektum eller den pingtjenesten som hele tiden gjør noen krumspring og endrer på navn og ting.

Det er jo også et problem at VG, Dagbladet og Nettavisen har egeninteresse i å promotere sine egne blogger. Dermed går vi glipp av endel og den norske bloggosfæren utvikler seg ikke så raskt som den både kan og burde.

 • Svein

  hvem er den som hele tiden gjoer krumspring og endrer paa navn “og ting”? er det bloggarkivet (tidligere ettellerannet.net) du tenker paa?

  hva er krumspringene de har gjort da? til tross for at de har opplyst om endinger de har gjort saa har de jo faerre endringer enn i alle fall en av de andre.

  navnet har de jo byttet. naa kjenner jeg jo “han” og vet hvorfor.

  jeg skjoenner ikke hvorfor du fortsetter aa pinge de naar du tydeligvis er saa ubekvem med at de faktisk utvikler tjenesten.

  du har jo klart aa finne det nye domenet saa hvorfor skriver du det ikke ved navn?

 • Anders Brenna

  :-)

  Bloggarkivet

  Jeg bare følte for å provosere litt med den, ikke vondt ment. Ettellerannet, ooops, Bloggarkivet er den tjenesten jeg får flest treff gjennom.

  Å endre navn er nesten en synd ut i fra markedsføringshensyn. Navnet er i mine øyne et tilbakeskritt i tillegg til at det forrige navnet var innarbeidet. Bloggarkivet fremstår som traust, og det kan lett forveksles med Bloggrevyen, Bloggportalen og andre Blogg* navn.

  Ettellerannet ble lagt ned, for så å gjennoppstå i løpet av et døgn.

  Ettellerannet gikk hardt ut og krevde at alle linket til siden, for så plutselig å snu seg rundt i full fart og si at det ikke var nødvendig allikvel.

  Slike krumspring er forvirrende, og i utgangspunktet unødvendig. Tjenesten til Kyrre er knallgod og jeg synes derfor det er synd at han ikke tar bedre vare på sin merkevare.

  Han har også valgt en god strategi i forhold til konkurrenten, Bloggrevyen. Når Bloggrevyen kom med ny funksjonalitet så svarte han med å lage egen ny funksjonalitet, istedenfor å koopiere. Det var et godt trekk og jeg likte det.

  Så når jeg kommer med noen sleivspark her så er det noe jeg står inne for, samtidig som det egentlig bare er ment som et lite råd/spark for å motivere ham til å gå i riktig retning.

 • Kyrre Baker

  Heh. Hva kan jeg si. Jeg er forvirret 😉

  Med navneendringen kom dog en stabilitet jeg selv har ventet på å kunne beholde. Nå kan den bare “surre å gå” der den gjør dette.

  Hverken Bloggarkivet eller Bloggrevyen har vel behov for å “kopiere” funksjoner eller noe annet. Et du liker det som et “godt trekk” at “jeg” ikke kopierer er jeg glad for å høre, men det er altså ikke _tenkt_ som noe sånt. Bloggarkivet og Bloggrevyen har to forskjellige “tanker” om funksjonalitet- og … funksjon(?) og det er vel; for begge sin del; det beste som kunne skjedd.

  Og. Vil du komme med noen råd/spark for å motivere meg så er det _nesten_ helt sikkert bedre å maile “oss” om det. Beklageligvis har (i alle fall ikke jeg) tid til å lese _alt_ som blir skrevet. Selv ikke dersom det kommer innom Bloggarkivet 😉

 • Anders Brenna

  Takk for responsen!

  Jeg håper du ikke ble sur, jeg tolket i hvertfall ikke innlegget ditt slik.

  Nå følte ikke jeg at dette var et typisk eksempel på hvor det ville vært naturlig å sende deg en email. Noen bloggere har skrevet innlegg der de synes du gjorde et godt valg i å bytte navn. Jeg har ikke skrevet et eget innlegg om det, men jeg mener nå engang at du ikke gjorde et godt valg når det gjaldt det byttet.

  Ett Eller Annet er et tilnærmet perfekt navn for en pingtjeneste for blogger. Det sier det som det er: Her kommer det ett eller annet, akkurat som det er med blogger.

  Når du nå har valgt å bytte navn så respekterer jeg selvsagt det. Du hadde tydeligvis en god grunn, selv om jeg ikke har forstått den. For min del trenger du ikke å bytte tilbake. Det er du som til syvende og sist bestemmer det.

  Jeg kan gjerne sende deg en email når det er større ting som jeg mener du bør gjøre for å gå i riktig retning. Det er det imidlertid ikke alltid jeg har. Noe av det som fascinerer meg ved å blogge er å slenge uferdige ideer ut i bloggosfæren for så å la andre bloggere ta del i videreutviklingen, eventuellt også avvikling av ideen. Så å sende private email om trivielle ting er i mine øyne ikke nødvendigvis det riktige.

  På samme måte har du nå kommentert mitt innspill. Alle kan lese hva jeg har ment og hva du og andre mener. Så får de muligheten til å delta eller bare lese for så selv å gjøre seg opp en mening. Hvis det ender opp i at jeg må ta en retrett så er det egentlig bare en fin ting. Da har jeg kommet ut av dagen som en klokere mann.

  Stå på med Bloggarkivet og gjør det du selv mener er riktig. Historien er full av rådgivere og besserwissere som meg som til stadighet har tatt feil. Lytt til sånne som meg, men vurder selv om du ønsker å ta hensyn til hva vi mener. Det har aldri vært full engighet om hva som er riktig eller galt.